مربای به یکی از انواع مرباهای بسیار خوشمزه، پرخاصیت و محبوب است. این مربای خوشمزه، رنگ و لعاب زیبایی هم دارد. مربای به معمولاً در فصل پاییز و هنگام وفور میوه آن در بازار پخته میشود. البته باید نکاتی را در پخت این مربا رعایت کرد تا علاوه بر خوشرنگی و خوشمزگیاش، ماندگاری بالایی داشته باشد. جالب است بدانید میوه به همانند سیب زرد است ولی میتوان مربای به خانگی را به رنگ قرمز بسیار خوش رنگ تهیه کرد، برای اطلاع از ریزهکاریهای لازم در این زمینه در ادامه با، #بازکت همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مربای به خانگی
- میوه به 500 گرم بهصورت برش خورده و پوست کنده
- هل سبز یا هل سفید 1 تا 3 عدد بسته به ذائقه
- شکر 500 گرم (توصیه میشود از شکر قهوهای برای این منظور استفاده کنید. هرچند ممکن است کمی رنگ مربا تیره تر شود، ولی هم خواص شکر قهوهای به مربا منتقل میشود و هم از مضرات شکر سفید پیشگیری کردهاید.
- آب لیمو ترش 1 قاشق غذاخوری (به منظور جلوگیری از شکرک زدن مربا)
- زعفران دم کرده 1 قاشق عذاخوری

دستور تهیه مربا به، به سبک مادربزرگها 🙂
1. بهها را میشوییم و پوست آنها را میگیریم و روی تخته آشپزخانه قرار میدهیم و از وسط، آنها را نصف میکنیم و هستههای آنها را داخل پیالهای میریزیم و کنار میگذاریم؛
2. بهها را با قالب یا با چاقو، به هر مدلی که دوست داریم خرد میکنیم و داخل قابلمهای میریزیم و ۶ لیوان آب و شکر را به آن اضافه میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا به جوش بیاید. پس از جوشیدن، حرارت را کم میکنیم؛
3. میتوانید علاوه بر هل و زعفران، از یک تکه چوب دارچین هم برای طعمدار کردن مربای به استفاده کنید. برای اینکار بعد از گذشت حدود ۳۰ دقیقه درب قابلمه را بر میداریم، سپس پوست خشک روی هلها را میگیریم و دانههای آن را همراه زعفران دم کرده به مربا اضافه میکنیم؛
4. اگر میخواهید رنگ بهها قرمز شود. پس از اینکه ۳۰ دقیقه از پخت مربا گذشت، یک دمکنی تمیز روی درب قابلمه و یک شعله پخش کن هم زیر قابلمه قرار میدهیم و اجازه میدهیم مربا با حرارت بسیار کم به مدت یک تا دو ساعت بپزد. البته در این مدت ممکن است که شربت مربا کم شود، به همین دلیل باید هر ۳۰ دقیقه یک بار، مربا را چک کنیم و در صورتی که شربتش بیش از حد غلیظ شده باشد، کمی آب جوش به آن اضافه میکنیم و مجدداً درب قابلمه را میگذاریم تا به رنگ دلخواه برسد. البته این نکته هم مهم است که شهد مربا بعد از سرد شدن سفتتر میشود پس نباید خیلی مربا را غلیظ از روی حرارت برداریم؛
5. منتظر میمانیم تا مطمئن شویم مربا به قوام مناسب رسیده است. برای این منظور یک قطره از شهد مربا را داخل یک لیوان آب سرد میریزیم، اگر شهد، بدون اینکه متلاشی شود به ته لیوان برسد یعنی مربای ما به قوام مناسب رسیده است در غیر این صورت هنوز باید بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه دیگر مربا را روی حرارت قرار دهیم تا به غلظت مناسب برسد؛
6. پس از اینکه مربا به غلظت مناسب رسید آب لیمو را اضافه کرده و با مربا مخلوط میکنیم. درب قابلمه را میگذاریم و صبر میکنیم تا با دمای محیط هماهنگ و خنک شود