قهوه به عنوان یکی از نوشیدنی های بسیار مفید برای بدن شناخته می شود. قهوه ها در انواع مختلفی به تولید می رسند و هر کدام خواص مختلفی دارند. قهوه هسته خرما یکی از نوشیدنی های بسیار خوبی است که می تواند جایگزین چای و یا قهوه های دارای کافئین شود. ولی بسیاری از افراد به دلیل اینکه طرز تهیه قهوه هسته خرما را نمی دانند، از استفاده آن چشم پوشی می کنند و یا به صورت آماده این نوع قهوه را خریداری می کنند.
ولی تهیه قهوه هسته خرما بسیار ساده است و نیازی نیست که هزینه زیادی را صرف درست کردن این قهوه ها کنید. در ادامه این مقاله قصد داریم شما را نحوه درست کردن قهوه هسته خرما آشنا کنیم.
هسته خرما را دور نریزید!
یکی از مشکلات ما ایرانیان این است که از مواد غذایی مفید اطرافمان استفاده نمی کنیم و همیشه دوست داریم که مواد غذایی آماده را خریداری کنیم. قهوه به عنوان یکی از نوشیدنی های کافئین دار محسوب می شود که معمولا به علت داشتن کافئین، در بدن افراد وابستگی ایجاد می کند.
افرادی که علاقه مند به مصرف قهوه می باشند، می توانند به جای مصرف قهوه های گران قیمت، از هسته خرما استفاده کنند. هسته خرما به عنوان یکی از بهترین مواد غذایی است که می تواند به صورت پودر شده در بسیاری از غذاها و خوراکی ها مورد استفاده قرار گیرد.
هسته خرما قابل استفاده در کیک ها، شیرینی ها، خوراکی ها و … می باشد. خواص بی نظیر هسته خرما باعث شده است که در بسیاری از فروشگاه ها بتوان اقدام به خرید هسته خرما نمود. پس به جای اینکه پس از خوردن خرما، هسته آن را دور بیندازید، آن را نگه دارید و نوش جان کنید.
خواص قهوه هسته خرما چیست؟!
خوردن قهوه همیشه برای بسیاری از ما لذت بخش بوده است و همین موضوع باعث شده است که بسیاری از فروشگاه ها اقدام به فروش قهوه های متنوع کنند. قهوه هسته خرما می تواند با کیفیت بالا و در عین حال با طعم مشابه با قهوه های معمولی مورد استفاده قرار گیرد. خواص بی نظیر هسته خرما، باعث شده است که این نوع قهوه طرفداران زیادی پیدا کند.
در ادامه به برخی از خواص قهوه هسته خرما اشاره می کنیم. البته نوع استفاده از این نوع قهوه و همچنین، میزان مصرف آن می تواند در خواص نهایی این نوع قهوه موثر باشد. ولی به هر حال این نوع قهوه دارای خواص زیر می باشد.
- کمک به تقویت ابرو و موها به ویژه برای افرادی که با مشکل ریزش ابرو مواجه هستند.
- در درمان کم خونی موثر می باشد.
- تقویت سیستم ایمنی بدن با کمک قهوه هسته خرما امکان پذیر است.
- این نوع قهوه دارای طبع گرم می باشد. به همین خاطر، می تواند برای افرادی که دارای طبع سرد می باشند هم مورد استفاده قرار گیرد.
- آرامش اعصاب و کاهش استرس با مصرف قهوه هسته خرما امکان پذیر است.
- حساسیت های پوستی و واکنش های آلرژیک با مصرف این قهوه کاهش پیدا می کنند.
- قابل مصرف برای بانوان شیرده است و می تواند شیر زنان شیرده را زیاد کند.
- قادر به کاهش سنگ کلیه بوده و می تواند برای این بیماری مفید باشد.
- این قهوه می تواند باعث کنترل بیماری دیابت شود، به شرطی که بدون قند مصرف شود.
راهنمای تهیه قهوه هسته خرما با دو روش ساده و خانگی
روش های مختلفی برای تهیه قهوه هسته خرما وجود دارند. اینکه شما از کدام روش پیش بروید و این نوع قهوه را درست کنید، بستگی به شرایط و سلیقه و حوصله شما دارد. در ادامه دو روش ساده و خانگی را برای تهیه این نوع قهوه به شما معرفی می کنیم.
روش اول؛ خیساندن هسته های خرما برای تهیه قهوه
افرادی که زمان کافی برای خیس کردن هسته های خرما ندارند، بهتر است از روش دوم برای تهیه قهوه هسته خرما پیش بروند. در این روش می توان هسته های خرما با پس از چند روز خیساندن مورد استفاده قرار داد. در ادامه، مراحل این روش را برای تهیه قهوه از هسته خرما توضیح می دهیم.
- در این روش، شما می بایست که ابتدا هسته های خرما را با آب گرم بشویید تا پوسته نازک هسته خرما از آن جدا شود.
- پس از آن، می بایست هسته های خرما را به مدت 14 روز در آب خیس کنید. هر روز نیز آب هسته های خرما را عوض کنید.
- پس از گذشت 14 روز، به طور کامل آب هسته های خرما را عوض کنید و اجازه دهید تا هسته های خرما بر روی یک پارچه تمیز خشک شوند.
- پس از خشک شدن آن ها را در یک تابه بریزید و آن ها را تا حدی تفت دهید که سیاه رنگ شوند.
- سپس، می بایست پس از خنک شدن هسته های خرما، آن ها را بکوبید و یا در دستگاه های آسیاب بریزید تا کاملا پودر شوند.
- پس از پودر شدن هسته های خرما، لازم است که آن ها را در یک ظرف دارای در بریزید و درب آن را به طور کاملا ببندید تا هوا وارد آن نشود و مشکل ایجاد کند.
روش دوم؛ تفت دادن هسته های خرما بدون خیساندن
در این روش، مرحله خیساندن هسته های خرما برای تهیه قهوه حذف می شود. به همین خاطر، راحت تر و زودتر می توانید به قهوه مورد نظر خودتان برسید. مراحل این روش هم به شرح زیر می باشند.
- ابتدا هسته های خرما را از هم جدا کنید و به طور کامل آن ها را بشویید.
- پس از شستشوی هسته های خرما، آن ها را روی یک پارچه پهن کنید و اجازه دهید تا هسته ها خشک شوند.
- پس از آن می توانید هسته های خرما را درون تابه ای بو دهید تا قهوه ای رنگ شوند و به رنگ قهوه در بیایند. در تفت دادن هسته های خرما زیاده روی نکنید و اجازه ندهید آن ها بسوزند.
- سپس، با هاونگ یا با هر دستگاهی که دارید، هسته های خرما را خرد کنید و پس از پودر شدن آن ها، آن ها درون یک ظرف بریزید و در صورت نیاز هر بار مقداری از آن ها را در قهوه جوش ها دم کنید.