سویق گندم اولین عضو از خانواده سویق هاست و میتوان آن را یکی از مهمترین سویقها دانست. برای این محصول شگفتانگیز در منابع معتبر متعدد، خواصی ذکر شده است که در اینجا به برشمردن تعدادی از مهمترین آنها اکتفا میکنیم:
بهطور کلی سویق گندم را بهعنوان یک مکمل غذایی انرژیزا میشناسند که به همین واسطه اثرات درمانی آن در بهبود معده و دستگاه گوارش، مقوی و چاق کننده و مؤثر در رشد قد، تقویت سیستم ایمنی و عصبی بدن، تقویت استخوان و حتی برطرف کننده پوکی استخوان، درمان کم خونی و خستگی و بی حالی ناشی از آن و افزایش قوای جنسی مورد تاکید قرار گرفته است.
فوت کوزه گری: شاید برای شما این سوال پیش بیاید که آیا با مصرف نان گندم، شیرینی ها و کیک های تهیه شده از آرد گندم هم همین اثرات درمانی و تقویتی در بدن حاصل می شود؟
باید پاسخ داد که گندم به عنوان یک غذای نسبتا کامل خواص و فواید خود را دارد، ولی بیشتر ما به واسطه الگوهای غذایی از همه مواهب این خوشه های طلایی بهره مند نمی شویم. به ویژه سبوس گندم که علی رغم خواص بی شمار در کمتر محصولات غذایی به چشم می خورد، حال آنکه در سویق از گندم و سبوس آن توامان استفاده می شود. نکته دیگر شیوه تهیه سویق است که موجب بروز برخی از خواص آن می شود که در سایر روش های طبخ و پخت غذا اینچنین نیست.