سویق جو دومین عضو از خانواده سویق هاست و اگر سویق گندم را پدر معنوی این خانواده بدانیم، بی شک سویق جو مادر این خانواده است. همانطور که از نظر ظاهری گندم و جو شبیه به هم هستند، میان سویق جو و سویق گندم نیز وجوه اشتراک متعددی وجود دارد. همچون تأثیر مثبت در افزایش رشد قد، برطرف کننده پوکی استخوان و جلوگیری از خستگی زودرس و تقویت قلب نیز از دیگر خواص حایز اهمیت این محصول کم نظیر است. لیکن تنظیم قند خون، کاهش چربی خون، درمان تب و رفع یبوست از خواص انحصاری سویق جو است.
همانطور که گفته شد برخی خواص میان سویق گندم و سویق جو مشترک و برخی دیگر مختص هریک از آنهاست؛ ولی نکته شایان توجه، خواصی است که در ترکیب این دو با یکدیگر میتوان سراغ گرفت که در مطالب آتی به آن خواهیم پرداخت.
?
فوت کوزهگری: جو از محصولات پرکاربرد است که در انواع نان، سوپ و … مورد استفاده قرار میگیرد. علیرغم خواص هر یک از این غذاها، هیچ کدام خواص سویق جو را ندارد. چرا که در سویق جو همانند سویق گندم؛ جو و سبوس آن توأمان آسیاب شده و تفت داد میشود. همچنین مدت زمان تفت دادن، میزان حرارت و حتی ظرف مورد استفاده برای این کار فاکتورهایی مهم و تعیین کننده هستند.